Selecteer een pagina

OVER ORIENS

Initiatiefneemster van ORIENS is Ella Wielemaker – de Hamer. Zij vertelt over haar drijfveer een praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw te beginnen: “Onverwerkt verdriet, of het nou recent is of uit het verleden, heeft veel invloed op allerlei aspecten in je leven. Dat weet ik helaas uit ervaring, want ik ben mij hierin gaan verdiepen en specialiseren na het verlies van twee van onze kinderen.”

“Dankzij de post-HBO-opleiding Omgaan met Verlies heb ik inmiddels veel cliënten – ook kinderen – mogen begeleiden. Ik heb bewust gekozen voor de naam ORIENS, die betekent: daar waar de zon opkomt. Want hoe zwart je leven nu ook is, na verloop van tijd komt de zon weer op. Zelfs al geeft die maar een sprankje licht.”

Naast rouwbegeleiding kunt u Ella Wielemaker – de Hamer ook benaderen voor het geven van een training, lezing of workshop. In onderstaande blokjes leest u meer over het aanbod. Prijzen zijn op aanvraag. Neem hierover gerust contact op.

TRAININGEN

De trainingen van ORIENS zijn geschikt voor mensen die zich verder willen verdiepen in een bepaalde vraag. Bijvoorbeeld: wat is verlies en wat is rouw? Hoe doe ik dat, rouwen? En hoe komt het dat ik op een bepaalde manier rouw?

LEZINGEN

De lezingen worden op maat gemaakt per doelgroep: bijvoorbeeld voor gezinnen die een kind hebben verloren of mensen die hun partner hebben verloren. Of voor een groep vrouwen met belangstelling voor het thema ‘verlies en rouw’.

WORKSHOPS

De workshops van ORIENS zijn interessant voor mensen die aan de slag willen met bepaalde tools. Dat kan het schrijven van verhalen zijn, een creatieve werkvorm, het maken van een genogram of werken met familieopstellingen.