Selecteer een pagina

WERKWIJZE

Het eerste kennismakingsgesprek kan bij u thuis plaatsvinden, maar ook in de praktijkruimte in Biggekerke. Daarna plannen we een vervolgafspraak in, die in de meeste gevallen plaatsvindt in de praktijk. Soms zijn drie sessies genoeg, soms meer. Dit stemmen we samen af.

U zult veel aan het woord zijn en ik zal luisteren. Want bij rouwbegeleiding is oprechte aandacht voor uw persoonlijke verhaal en levensgeschiedenis heel belangrijk. Erkenning en herkenning. Verder gebruiken we een scala aan werkvormen: van het schrijven van een levenslijn, verhalen of gedichten tot creatieve uitingen in de vorm van bijvoorbeeld tekenen. Ook kunnen we kiezen voor het maken van een genogram of systemisch werken met ondermeer Duplo en Playmobil. We zoeken samen per sessie naar de werkwijze die het meest effectief is en het beste bij u past, zodat u inzicht krijgt hoe u weer vooruit kunt komen.

De kosten van het kennismakingsgesprek en de vervolgsessies bedragen € 62,50 (exclusief btw) per uur. Deze worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.